-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7722 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

آيا فلسفهاي براي اين كه در نماز جماعت بايد در هنگام خواندن حمد و سوره سكوت كرد وجود دارد و آن چيست؟



دربارة فلسفة احكام نكتهاي قابل ذكر است، آن اين كه; بر اساس منطق قرآن و روش پيشوايان اسلام، هر كسي حق دارد به بحث و بررسي دربارة اسرار و فلسفة احكام بپردازد، اما بايد توجه داشت كه ما تنها به اندازه اطلاعات و معلومات بشري در هر عصر و زمان ميتوانيم فلسفه واسرار احكام الهي را دريابيم، و اصولاً با عمق و وسعت آن دستورات و محدوديت علم ما، نبايد غير از اين انتظار داشت. لذا نبايد اطاعت از اين دستورات و احكام را، مشروط به درك و فهم فلسفة آنها كنيم. بنابراين; بحث از فلسفه احكام و اطاعت از احكام دو مطلب است، كه مترتب بر هم نميباشند. و اما دربارة سكوت به هنگام خواندن حمد و سوره در نماز جماعت; علمأ ما به آية «و اذا قُرئَ القرآن فاستمعوا له و أنصِتوا لَعلَّكم تُرحَمون»(9) تمسك كردهاند كه ميتوانيد به تفسير نمونه و الميزان ذيل آية فوق مراجعه كنيد. در ضمن; خوب است بدانيد كه در نماز صبح و مغرب و عشأ اگر مأموم صداي امام را نشنود، مستحب است حمد و سوره را آهسته بخواند. در نماز ظهر و عصر نيز اگر صداي امام را نشنود، مستحب است در ركعت اول و دوم ذكري غير از حمد و سوره بگويد.

پاورقي:

-9 سوره اعراف آيه 204



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.